“Începând de azi o să avem nişte vizite pe nişte şantiere. Nu vă spun nici dumneavoastră unde”, a spus prim-ministrul, adresându-i-se ministrului Transporturilor, Felix Stroe, potrivit Agerpres.

El i-a cerut acestuia să prezinte concluziile discuţiilor cu Banca Mondială. 

“Este o oportunitate extraordinară, pe care, cu siguranţă, nu o irosim. În momentul de faţă, echipa tehnică de la Ministerul Transporturilor este pe traseu să vizioneze punctele nevralgice de pe autostrada Ploieşti – Braşov, cu echipa tehnică de la Banca Mondială. Ne-am sfătuit şi acţionăm împreună cu domnul ministru Marius Nica. După ce se întorc din teren, se face o foaie de parcurs foarte condensată. (…) Am credinţa că dacă o gestionăm cum trebuie – şi nu avem încotro – vom face repede această autostradă. Este o oportunitate extraordinară cu Banca Mondială”, a replicat ministrul. 

Guvernul a informat, marţi, printr-un comunicat de presă, că premierul Mihai Tudose a avut, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Mondiale, condusă de Tatiana Proskuryakova, manager de ţară, pe tema proiectelor de infrastructură rutieră, context în care reprezentanţii instituţiei financiare internaţionale au comunicat decizia de a susţine implementarea proiectului autostrăzii Ploieşti – Braşov. 

În cadrul întrevederii au fost stabilite măsurile necesare pentru demararea proiectului autostrăzii Ploieşti – Braşov, cu asistenţă asigurată de Banca Mondială. În acest sens, vor fi înfiinţate un comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General al Guvernului, condus de vicepremierul Marcel Ciolacu, şi o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică.