Guvernul a mandatat ministerele Economiei, Finanţelor şi AVAS să continue susţinerea notificările trimise la Comisia Europeană cu privire la programul de investiţii de la Oltchim, a anunţat miercuri premierul Emil Boc.

”Guvernul mandatează prin memorandumul adoptat astăzi reprezentanţii ministerelor Finanţelor, Economiei, ai AVAS şi ai Oltchim pentru continuarea procedurilor de susţinere a notificărilor trimise la CE privind pachetul de susţinere a programului de investiţii la Oltchim cu cele două componente – conversia în acţiuni a creanţei AVAS şi garanţia Eximbank”, a declarat Boc la finalul şedinţei Executivului.

În luna iulie a anului trecut, Consiliul Concurenţei a avizat, în vederea notificării Comisiei Europene, măsurile de sprijin financiar care vor fi acordate de stat către Oltchim. Măsurile de sprijin vizează acordare a unei garanţii de stat de 49,6 milioane euro pentru combinatul din Râmnicu-Vâlcea, în baza căruia Oltchim ar urma să contracteze un credit de 62 milioane euro. Împrumutul de 62 milioane euro ar urma să fie folosit de Oltchim pentru achiziţionarea activităţii de petrochimie de la Arpechim.

Ministerul Economiei este acţionarul majoritar al Oltchim, cu o participaţie de 54,79%, în timp ce PCC SE deţine 12,15% din acţiunile companiei, iar ceilalţi acţionari controlează 33,05% din acţiuni.