Problema este că se înregistrează o situaţia fără precedent pentru că o decizie a Curţii Constituţionale intervine în timpul derulării procedurii de angajare a răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului.
“Guvernul a luat act de decizia Curţii Constituţionale şi aşteaptă motivarea acesteia. După motivarea deciziei Curţii Constituţionale, Guvernul se va consulta cu Parlamentul privind procedura care se impune în cazul legii educaţiei naţionale, având în vedere că suntem într-o situaţie fără precedent, când o decizie a Curţii Constituţionale intervine în timpul derulării procedurii de angajare a răspunderii Guvernului în faţa Parlamentului.
Guvernul apreciază, în continuare, că Legea educaţiei este extrem de importantă în cadrul procesului de reformare a statului şi a sistemului educaţional din România”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean.
Curtea Constituţională a declarat Legea educaţiei neconstituţională, constatând că există un conflict juridic de natură constituţională între Parlament şi Guvern, ca urmare a retragerii Legii educaţiei din Senat, de către Executiv.