„Astăzi venim cu limitele de buget stabilite. Apreciez faptul că fiecare dinte dumneavoastră, în bugetele de la ministere, aţi prevăzut cheltuieli prevăzute în Programul de guvernare. Vineri va fi şedinţa pentru buget”, a declarat, şeful Guvernului, Sorin Grindeanu, potrivit Mediafax.

“Limitele propuse pentru construcţia bugetului pe 2017 au fost estimate la 2,99% din PIB în standarde ESA, respectiv 3% din PIB conform Tratatului de la Maastricht”, a precizat, la rândul său, ministrul Finanțelor, Viorel Ştefan.

Liviu Dragnea a anunțat marți seară că bugetul va fi modificat, iar SRI va primi mai puțini bani. De asemenea, potrivit lui Dragnea, unii miniștri au fost neatenți și au uitat să includă câteva instituții în creionarea bugetului.

Dragnea a precizat că Autoritatea Electorală Permanentă, CSM, Înalta Curte de Casație și Justiție și MInisterul Public vor primi mai mulți bani, pentru acoperirea majorărilor de salarii. Cel mai probabil joi va avea loc ședința de guvern în care se va aproba bugetul și ulterior se va trimite în Parlament. Dragnea și premierul Grindeanu s-au declarat nemulțumiți de felul în care ministrul de Finanțe Viorel Ștefan a întocmit bugetul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat  că nu s-a luat în calcul "absolut deloc" remanierea ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, adăugând că acesta a fost "puţin mai moale" la discuţiile cu miniştrii privind bugetul, dar este un bun profesionist.