Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a pus tunurile pe Guvernul condus de Florin Cîţu. Motivul: modul în care este gestionată criza pandemică şi faptul că nu există un plan de ţară cu implicarea tuturor partidelor.

Ciolacu: Sunt şi proşti şi fuduli. Ce specialişti au ei?

Invitat la Antena 3, preşedintele PSD a vorbit despre incapacitate administrativă a Guvernului de a se organiza şi de a gestiona pandemia. „Sunt şi proşti şi fuduli”, este replica dură a lui Ciolacu. El l-a luat la ţintă şi pe Klaus Iohannis, precizând că şeful statului ar fi trebuit să adune toate forţele politice pentru un plan de ţară.

„Într-un moment atât de delicat, nu numai la noi, pe tot mapamondul, abordarea preşedintelui trebuia să fie cu totul alta. Toate forţele politice trebuiau adunate pentru un plan de ţară, pe o perioadă scurtă şi medie, ca să depăşim cu ce ne confruntăm acum.

Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată, au incapacitate administrativă de a se organiza şi de a gestiona această pandemie (…). Au incapacitate administrativă, sunt şi proşti şi fuduli. Nu apelează. Ce specialişti au ei?”, a declarat, joi seara, Marcel Ciolacu.

„Stăm şi ne uităm la televizor cum îşi arată bicepşii”

Ciolacu mai spune că premierul Cîţu a inventat „turismul de vaccinare”, în timp ce profesorii, spre exemplu, sunt ignoraţi în contextul vaccinării. În plus, regulile ar fi schimbate chiar în timpul jocului.

„Cîţu a inventat turismul de vaccinare. Oamenii vin sute de kilometri să se vaccineze în spitale când au boală cronică, în loc să se vaccineze la ei acasă. Totul e incontrolabil, schimbă regulile în timpul jocului.

Profesorii au fost pe locul 17 din 19 prima oară. Pe urmă, a făcut anunţul Iohannis că deschidem şcolile: staţi domne, că trebuie să-i aducem mai în faţă. Şi acum le spui profesorilor: staţi că se deschid şcolile, dar nu mai puteţi accesa platforma fiindcă este plină.

Stăm şi ne uităm la televizor cum îşi arată bicepşii, tricepşii şi tricouri şi cum merg marile personalităţi ale Guvernului. Păi nu vaccinezi întâi focarele? Care sunt priorităţile, deschiderea şcolilor şi focarele unde sunt? ”, a comentat Ciolacu.

Florin Cîţu trebuie să demisioneze dacă nu se atinge ţinta propusă de vaccinare

În opinia sa, premierul ar trebui să-şi asume această campanie de vaccinare şi să-şi dea demisia dacă până în septembrie nu se vor vaccina 10,4 milioane de români, aşa cum şi-a propus.

„A zis domnul Cîţu că până în septembrie o să vaccineze 10,4 milioane de români. Dacă ai venit şi ţi-ai asumat asta, asumă-ţi politic campania de vaccinare tu, domnu Cîţu, şi în septembrie dacă nu sunt 10,4 milioane de români vaccinaţi pui demisia pe masă. Eşti prim-ministru, eşti om politic, eşti om de stat, asumă-ţi această campanie de vaccinare.

Ai spus românilor că până în septembrie se ajunge la 70%? Eu vorbesc de un prim-ministru care a promis anumite lucruri. Nu e normal să aibă răspundere politică? Nu mai suntem în campanie electorală, suntem în campanie de vaccinare asumată de către un prim-ministru şi un Guvern”, a subliniat Ciolacu.