Marcel Ciolacu a profitat de evenimentele de miercuri de la Washington, în cadrul cărora Joe Biden și-a preluat mandatul de președinte al SUA, pentru a lansa un nou atac, de data aceasta indirect, la adresa coaliției aflate la guvernare în România.

Ciolacu salută noua administrație democrată americană și arată că măsurile cuprinse în programul economic și social al acesteia sunt măsuri pe care și PSD s-a străduit să le pună în aplicare, în ciuda opoziției susținute a PNL și USR PLUS.

Marcel Ciolacu laudă măsurile economice ale PSD

”Salut preluarea mandatului de Președinte al Statelor Unite ale Americii de către Joe Biden.

Planul economic și social al noii administrații americane, din care pot învăța și guvernanții din România, se ridică la 1,9 trilioane de dolari și cuprinde printre altele creșterea salariului minim la 15 dolari / oră, acordarea unui sprijin financiar fiecărei familii pentru stimularea consumului, creșterea finanțării pentru campania de vaccinare și educație, proiecte mari de infrastructură și modernizarea economiei.

Mai exact măsuri economice propuse și de PSD și atacate în mod repetat de alianța PNL-USR.”, a scris Ciolacu miercuri pe Facebook.

”Extinderea parteneriatului cu România”

”Cel de-al 46-lea președinte al SUA și-a propus ca Statele Unite să revină în Acordul de la Paris privind schimbările climatice, să revigoreze parteneriatul transatlantic și să joace un rol activ în NATO, element esențial pentru România.

Sunt convins că noua majoritate democrată va permite Statelor Unite să continue să rămână un model de democrație și ne dorim ca parteneriatul cu România să fie extins și benefic ambelor părți.

Mult succes, Joe Biden și Kamala Harris!” a adăugat președintele PSD.

Mândru de originile sale irlandeze, Joe Biden devine la vârsta de 78 de ani cel mai bătrân președinte american ce și-a preluat mandatul la Casa Albă.

Învestirea sa a fost precedată de violențele din data de 6 ianuarie și invadarea Congresului american de către protestatarii pro-Trump.

Sursă foto: INQUAM/Ilona Andrei.