Amnistia fiscală este un subiect care tot a fost testat în spațiul public, iar guvernul iată pare să fi luat decizia finală privind înaintarea unei asemenea măsuri.

„Doamna premier și cu toții din Guvern vom prezenta un pachet pentru mediul de afaceri, unde este și această măsură pentru companiile cu capital privat și de stat”, a spus Teodorovici.

Așa cum spuneam, nu este pentru prima dată când ministrul Finanțelor vorbește despre acest subiect. Într-o altă intervenție, Teodorovici anunța că o asemenea măsură ar fi extrem de bine primită de mediul privat și ar însemna o șansă în plus pentru companiile de stat.

„Restructurarea aceasta financiară este o măsură pe care o avem în atenție la Guvern. Eu îmi doresc foarte mult ca în luna mai să venim cu un pachet de măsuri pentru mediul privat, pachet care să cuprindă printre altele și această măsură de restructurare financiară (…). Pe noi ne interesează să dăm o șansă în principal marilor companii publice, pentru că acestea, în anii care urmează, nu vor mai putea fi susținute de către stat pe diverse căi. Comisia Europeană spune foarte clar că este ajutor de stat ilegal și trebuie să îl recuperezi. Există riscul ca peste un an, doi, cinci aceste companii să poată fi închise și atunci, dacă suntem un Guvern responsabil, trebuie să acționăm în acest fel și anume: luăm o companie de stat și ștergem penalitățile, dobânzile dar rămâne principalul pentru a nu avea probleme cu Uniunea Europeană”, a declarat de curând Teodorovici.