“Noi şi anul trecut am dorit să introducem această posibilitate de organizare în mod descentralizat a Rezidenţiatului, am avut discuţii cu principalele universităţi de tradiţie, suntem în discuţii în continuare. Acum există acest temei legal ca anul acesta să putem organiza Rezidenţiatul în centrele universitare Timişoara, Cluj-Napoca, Târgu-Mureş, Iaşi, Craiova şi Bucureşti.
Va fi în aceeaşi zi şi la aceeaşi oră şi cu bibliografie şi tematică identice, adică bibliografia va fi aceeaşi, tematicile vor fi aceleaşi indiferent că se optează pentru a se da la Târgu-Mureş sau Craiova”, a declarat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, în conferinţă de presă la finalul şedinţei de Guvern.
Ministerul Sănătăţii a semnat în octombrie 2010 un protocol cu Asociaţia Universităţilor de Medicină şi Farmacie din România care prevedea ca, în premieră, pentru Rezidenţiatul din 2011, subiectele de concurs să fie proprii pentru fiecare universitate, dar bazate pe o tematică comună şi respectând metodologia unică.