Potrivit premierului, Guvernul îşi doreşte un parteneriat cu investitorii români şi străini, în scopul dinamizării economiei şi ridicării, „cu adevărat”, a nivelului de viaţă al românilor.

„Am ţinut să fim prezenţi astăzi, aici, la Automecanica, pentru a vedea un proiect de succes prin care un întreprinzător privat a reuşit să realizeze, în prima parte cu forţe proprii, apoi cu sprijinul Primăriei, un parc industrial, de fapt. Prin asocieri cu companii importante a reuşit să localizeze capacităţi de producţie, să realizeze transfer tehnologic, să producă utilaje şi echipamente, să creeze locuri de muncă pentru Mediaş şi pentru localităţile din jur.

Este un exemplu de afacere care este utilă comunităţii şi care are capacitatea de a genera activităţi economice în care România să beneficieze de transfer tehnologic, să beneficieze de competitivitate şi să ajungă în situaţia de a avea capacitatea de a produce echipamente, utilaje complexe”, a afirmat Orban.

Avem capacitate industrială benefică

Totodată, premierul a mai subliniat faptul că în cadrul Parcului industrial Automecanica se realizează o gamă variată de produse – cisterne, utilaje de ridicat, trailere.

„Prin asocierile realizate, efectiv, s-a construit o capacitate industrială extrem de benefică pentru comunitatea medieşeană. În ceea ce ne priveşte, ca Guvern, ne dorim un parteneriat cu mediul de afaceri, cu investitorii români, cu investitorii străini, astfel încât să dinamizăm economia, să reuşim, cu adevărat, să ridicăm nivelul de viaţă al românilor”, a susţinut Ludovic Orban.

SURSĂ FOTO INQUAM/Octav Ganea