Guvernul se reuneşte în după-amiaza zilei de miercuri şi are ca principale acte normative pe ordinea de zi cele două legi ale salarizării bugetarilor. Este vorba despre Legea cadru a salarizării personalului bugetar şi de Legea de aplicare a Legii-cadru în anul 2011.
Adoptarea celor proiecte legislative a fost amânată după ce Guvernul şi-a dat seama că nu are avizul Consiliului Economic şi Social. A încercat obţinerea acestuia, dar CES-ul reunit marţi nu a putut da nici un fel de aviz pentru că reprezentanţii sindicatelor au refuzat să participle la şedinţă. Sindicaliştii susţin că legiele propuse de Executiv sunt neconstituţionale şi nu vor să dea Guvenrului posibilitatea de a primi un aviz din partea CES-ului.
Totuşi, reprezentantul Executivului, secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, a spusi că deşi şedinţa nu a avut loc, procedura a fost îndeplinită, GUvernul a solicitat avizul şi deci actele normative îşi vor continua cursul de legiferare.
După adoptare, cele două proiecte de lege vor fi trimise Parlamentului, Guvernul intenţionând să îşi asume răspunderea pe marginea lor. Initiates file downloadvezi aici legea-cadru Initiates file downloadvezi legea de salarizare pentru 2011