Primarii şi şefii de Consilii Judeţene s-au întâlnit la sediul Guvernului cu premierul Florin Cîţu, unde au discutat despre implementarea cât mai eficientă în teritoriu a campaniei de vaccinare.

Bani pentru medicii de familie care vor sprijini campania de vaccinare

În ultima întâlnirii, primarul Clujului, Emil Boc, a precizat că s-a vorbit şi despre un stimulent financiar pentru medicii de familie. Ei ar urma să primească bani pentru fiecare doză de vaccin administrată. Valoarea stimulentului nu a fost încă stabilită şi este subiect de negociere cu reprezentanţii Guvernului.

În plus, începând cu marţea viitoare, medicii de familie vor primi doze de vaccin de la Johnson & Johnson, pentru a accelera campania de vaccinare în România. Până în acest moment, numai o treime dintre medicii de familie s-au înscris pe liste pentru a contribui la campania de imunizare din ţara noastră.

Mesajul de bază al Guvernului: Aveți tot sprijinul

“Din 4 mai, va fi o campanie importantă prin medicii de familie. Nu sunt obligați, dar prin parteneriatul pe care primarii împreună cu medicii de familie îl au pot să adune mai mulți medici de familie în această campanie și vor apărea, tot din 4 mai, dozele de Johnson & Johnson, care înseamnă o singură doză.

Asta ne dă nouă posibilitatea, cei din marile municipii, să facem în centrele drive-through cu o singură doză vaccinarea și imunizarea, de fapt, iar în locurile unde sunt persoane mai sărace sau comunități defavorizate tot să mergem cu o singură doză. Acesta a fost mesajul de bază, aveți tot sprijinul”, a declarat Emil Boc, potrivit B1 TV.

“Se negociază stimulentul per doză de vaccin”, a adăugat primarul Clujului.

Serul dezvoltat de compania americană Johnson & Johnson se administrează într-o singură doză.

Mulţi români vor merge să se vaccineze dacă vor ştii ce şi când se va redeschide

“Acesta a fost mesajul de bază, aveți tot sprijinul, și noi am venit cu multe propuneri în acest sens, să accelerăm și să menținem entuziasmul pentru vaccinare. Mesajul premierului a fost că economia trebuie să se redeschidă treptat, evenimentele, activitățile culturale, teatre, opere, cinematografe, festivaluri, trebuie să se redeschidă, cu o singură condiție – vaccinare, vaccinare, vaccinare.

Din această perspectivă, noi am venit cu susținerea acestui demers și am spus că un orizont cât mai repede anunțat pentru redeschiderea acestor activități ne va ajuta pe noi să susținem și mai bine campania de vaccinare. Pentru că, de exemplu, dacă vorbim de festivalier, dacă de acum le spunem: ‘Da, va fi din luna august Untold’, cu siguranță foarte mulți vor merge să se vaccineze”, a mai spus Emil Boc după întâlnirea de la Palatul Victoria.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea