Veste bună pentru toţi românii care săturat până peste cap de pandemie şi le este dor de mers la concerte! Premierul Florin Cîţu a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla din nou chiar în acest an.

O singură condiţie pentru reluarea festivalurilor şi concertelor!

Şeful Guvernului a declarat, vineri, că se poate discuta despre revenirea la o viaţă normală şi despre organizarea de festivaluri şi concerte în 2021. Există însă o condiţie: o campanie de vaccinare anti-COVID de succes. Cîţu a adăugat că a purtat deja discuţii pe acest subiect, alături de primarul Clujului, Emil Boc, cu organizatorii de mari evenimente.

“Astăzi am avut o întâlnire împreună cu domnul primar Boc şi cu organizatorii de mari evenimente. A fost o întâlnire foarte bună din mai multe puncte de vedere, o discuţie informală şi avem susţinerea domniilor lor pentru campania de vaccinare. Mesajul a fost foarte bine înţeles.

Putem să vorbim şi de festivaluri, de concerte, de a reveni la o viaţă normală doar cu o campanie de vaccinare de succes. Este condiţia necesară pentru a putea să redeschidem economia. Din partea noastră voi face tot ce este posibil să acomodăm, să vedem cum putem să redeschidem economia.

Domniile lor sunt parte din Comitetul interministerial, prin intermediul Ministerului Culturii sau alte ministere. Soluţiile le vom discuta în perioada următoare, dar concluzia generală a fost: cu toţii vom participa public la susţinerea campaniei de vaccinare, este singura soluţie pe care o avem în acest moment”, a declarat Florin Cîţu, aflat vineri la Cluj-Napoca.

Ar putea fi organizat un concert experiment şi în România

Prim-ministrul spune că şi-ar dori un concert experiment după regulile pandemiei de COVID-19 la Bucureşti, după ce primarul Emil Boc a fost întrebat despre perspectivele organizării la Cluj-Napoca a unui astfel de eveniment.

Emil Boc i-a transmis premierului că îl aşteaptă la Cluj, în condiţiile în care a aflat că acesta a fost prezent în 2015 la prima ediţie a Festivalului UNTOLD.

“Tocmai am aflat astăzi că domnul prim-ministru a fost la prima ediţie a UNTOLD la Cluj, în 2015, incognito. Aşa că vă aşteptăm să continuaţi prezenţa la Cluj, să reveniţi”, a spus primarul Boc.

“Nu eram în politică atunci, să ştiţi. Nu eram incognito, nu eram în politică, mergeam unde voiam”, a replicat Cîţu, potrivit Agerpres.

“Mergem să ne vaccinăm şi deschidem economia, o să fie totul ca înainte”

“Eu vreau să se deschidă festivaluri, concerte peste tot în România, nu doar la Cluj sau la Bucureşti. Asta a fost discuţia astăzi şi, de aceea, am dat acea ţintă pentru 1 iunie, pentru redeschiderea întregii economii. De aceea, nu vreau să vorbesc de tot felul de bariere. Vreau să se redeschidă economia pentru toţi românii, e important. Şi de asta m-am asigurat să avem dozele necesare să ne vaccinăm, ca să deschidem pentru toţi românii.

Mergem să ne vaccinăm şi deschidem economia, o să fie totul ca înainte. Asta e, de fapt, ceea ce vrem noi să facem. Acum, da, ştiu, domnul Boc şi concertele, dar este o competiţie aici, că şi mie îmi plac concertele şi vedem unde le deschidem”, a mai precizat premierul României.

Cu această ocazie, Emil Boc a făcut un apel la tineri să se vaccineze împotriva noului coronavirus.

“Dragi tineri, mergeţi şi vă vaccinaţi, v-aţi deschis paşaportul pentru concerte, evenimente, festivaluri… Asta este prima cheie, până la urmă. Cu cât mai mulţi, cu atât mai repede organizăm festivalurile. Acesta a fost mesajul transmis de premier, de susţinere totală a domeniului. Dar, cheia este în procesul de vaccinare.

Aşa încât, dacă toţi românii vor înţelege acest lucru, (…) cu atât mai devreme vom avea deschise evenimentele. Altfel, putem să facem concerte test, dar, dacă nu avem persoane vaccinate, nu ne putem organiza oricum. De aceea, vaccinarea, vaccinarea, vaccinarea, după părerea noastră, reprezintă cheia şi paşaportul pentru intrare în orice concert”, a transmis Boc.

Sursa foto: Dreamstime