Prefectura Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu au solicitat guvernului 16,1 mil. lei pentru finanţarea investiţiei în sistemul de supraveghere video, însă Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) a decis să aloce doar 10 mil. lei, deoarece disponibilităţile fondului de rezervă bugetară pe 2018 sunt limitate.

Sistemul de supraveghere video este esenţial pentru prevenirea şi contracararea unor incidente de securitate în zonele de desfăşurare a activităţilor oficiale ale Summit-ului Uniunii Europene care va avea loc în 9 mai 2019 la Sibiu, precizează autorii hotărârii de guvern. De la începutul anului viitor, România va prelua preşedinţia Consiliului Uniunii Europene pentru şase luni, iar summitul din 9 mai urmează să adune la un loc toţi şefii de stat din comunitate.

„Evaluările derulate de Serviciul de Protecţie şi Pază, în cooperare cu Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Inspectoratul de Poliţie al Municipiului Sibiu, au relevat necesitatea realizării unui sistem integrat de supraveghere video în municipiul Sibiu“, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de guvern.

Primăria Sibiu a alocat deja, din bugetul propriu, banii necesari realizării proiectului tehnic. Până acum, s-a elaborat caietul de sarcini şi s-a decis amplasamentul camerelor video.