„Moţiunea de cenzură va fi depusă în jurul datei de 10 decembrie şi va fi dezbătută în săptămâna următoare. Sperăm ca această moţiune de cenzură să treacă, să aibă succes şi să vedem un nou guvern, nu un guvern remaniat, pentru că n-a fost remaniat acest guvern Dăncilă, (…) să vedem un nou guvern care să conducă România în mod responsabil”, a declarat Cupşa. 

Potrivit acestuia, moţiunea ar avea nevoie de cel puţin 50 de voturi de la Partidul Social Democrat. 

„E posibil ca această moţiune de cenzură să treacă pentru că s-au săturat de Dragnea o bună parte dintre membrii PSD. Guvernul nu este PSD, este Dragnea. Punct. Este pe persoană fizică. Eu vă spun că vor vota. Nu vă închipuiţi ce ruşine şi revoltă este în rândul oamenilor aşezaţi din PSD după unele gesturi politice pe care le-au făcut Dragnea şi servii lui”, a spus Cupşa. 

Deputatul PNL Gavrilă Ghilea a adăugat, la rândul său, că, în PSD, nu le mai este frică parlamentarilor să-şi exprime opiniile critice. 

„Să ştiţi că nu le mai este frică. Din discuţiile pe care le-am avut cu anumiţi parlamentari PSD, nu se mai pune problema ca să se ascundă cei care sunt împotriva lui, i-au spus-o pe faţă: Domnule, gata, până aici a fost! Ar fi prima oară când ar vota împotriva propriului guvern? Nu. Vor vota ulterior pentru alt guvern PSD. Ne bazăm pe nemulţumirile din PSD”, a menţionat Ghilea.AGERPRES