Guvernul a aprobat alocarea sumei de 400 de milioane de lei pentru facturile curente legate de derularea PNDL, a anunţat, luni, ministrul demis al Dezvoltării Publice şi Administraţiei Publice, Daniel Suciu. Anunțul a fost făcut a finalul ședinței de Guvern. Cerererile erau de un miliard de lei, iar Suciu a precizat că banii au fost alocați din Fondul de rezervă bugetară.

Ministrul demis al Dezvoltării Publice şi Administraţiei Publice a mai precizat că va susține să mai aibă loc o ședință a Guvernului demis pentru plata altor facturi din PNDL.

PNDL s-au finanțat proiecte care nu puteau fi realizate cu fonduri europene, a argumentat el.

”Credeam că va fi una dintre ultimele mele intervenţii de la sediul Guvernului, dar se pare că ceea ce s-a stabilit astăzi (luni – n.r.) în Parlament cu calendarul audierilor, posibil să ne mai reîntâlnim şi săptămâna viitoare. Întrucât în şedinţa de guvern de astăzi (luni – n.r.) s-a aprobat alocarea unei sume de 400 de milioane de lei pentru facturile curente vis-a-vis de derularea PNDL, daţi-mi voie să fac câteva precizări şi n-am să obosesc să fac aceste precizări vis-a-vis de ceea ce înseamnă PNDL”, a declarat Daniel Suciu, într-o declaraţie de presă, după ședința de guvern.