''Continuăm să ne asigurăm că avem pregătite planurile corecte şi accelerăm pregătirile ţinând cont de unde au ajuns discuţiile'', a spus reprezentanta cabinetului britanic. Ea a adăugat că în prezent experţii guvernului britanic analizează potenţialul impact (al ieşirii Greciei din zona euro) asupra afacerilor, băncilor, sectorului financiar şi turismului.

Ieşirea Greciei din zona euro, aşa-numita 'Grexit', ar reprezenta un risc economic grav pentru Marea Britanie, a adăugat ea, subliniind necesitatea de a avea o economie în creştere şi finanţe publice solide.

Discuţiile dintre Grecia şi creditorii săi – UE şi FMI – în privinţa continuării susţinerii financiare a ţării au cunoscut duminică un nou eşec, apropiind mai mult Atena de incapacitatea de plată. Grecia trebuie să ramburseze, la 30 iunie, 1,6 miliarde de euro din împrumuturile FMI şi riscă să nu poată onora această scadenţă fără deblocarea a 7,2 miliarde de euro, suspendată de la începutul verii şi condiţionată de un acord cu creditorii pe marginea unei serii de reforme.

Situaţia economică a Greciei va fi discutată joi în reuniunea Eurogrupului (miniştrii de finanţe din zona euro), în prezenţa directorului general al Fondului Monetar Internaţional, Christine Lagarde. AGERPRES


Te-ar putea interesa și: