Marius Budăi, fost ministru al Muncii în guvernarea PSD, aduce acuzații foarte grave Guvernului Orban, despre care spune că ar fi avut bani să majoreze pensiile dacă ar fi adoptat măsurile corecte.

Mai mult decât atât, Budăi îi acuză pe liberali nu doar de nepricepere, ci și de management fraudulos al resurselor de la bugetul de stat, mai exact de furt.

”Și mediul privat este dezamăgit”

El susține că Guvernul Orban ar fi trebuit să adopte măsuri clare pentru susținerea mediului de afaceri pe perioada pandemiei: ”Aveau bani dacă implementau măsuri clare pentru sprijinirea mediul de afaceri românesc, astfel încât economia românească să nu aibă o cădere așa abruptă.

Și da, aveau bani dacă nu furau fără limite în pandemie. Și da, aveau bani dacă nu îi aruncau spre firme cu capital străin, firme care sunt asigurătoare de credite comerciale. Au bani pentru că fantasticul premier Cîțu s-a împrumutat cu uluitoarea viteză de 1.000 de euro pe secundă.”, a acuzat duminică Marius Budăi, în cadrul unei conferințe de presă.

”Și mediul privat este dezamăgit de prestația Guvernului Orban. Inspecția muncii transmite mass media în scris drept răspunsuri la solicitări că s-au pierdut peste 880.000 de locuri de muncă dar premierul Orban susține că ar fi 7.000 de locuri de muncă în plus.

”Aveau bani!”

Alocațiile copiilor nu au fost dublate deși Premierul ne asigura în primăvară că acest lucru se va întâmpla de la 1 august. Acum nu se mai măresc nici măcar de la 1 august dar minte de la începutul anului 2020, așa cum prevedea legea”, au continuat acuzațiile.

”Guvernul Orban nu are de gând să măresca nici valoarea punctului de pensie de la 1 septembrie deși același premier dezertor Cîțu ne asigura că banii au fost prevăzuți în buget. Păi dacă au fost prevăzuți sunt sau nu sunt bani domnule Cîțu?”

Când ați mințit? Atunci sau acum? Din punctul meu de vedere și atunci și acum. Despre salariile din învățământ cred că ar trebui să ne întristăm cu toții deoarece dascălii noștri nu vor primi majorările legale de la 1 septembrie 2020. Și da, aveau bani!”, a mai declarat fostul ministru al Muncii.