Statul australian acordă cetăţenilor din clasa de mijloc câte 700 de dolari, sumă destinată susţinerii economiei locale prin încurajarea consumului, parte a unui program guvernamental cu fonduri de 33 de miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

Beneficiarii, aproximativ jumătate din populaţia Australiei, sunt încurajaţi de autorităţi să cheltuiască banii primiţi de la stat pentru a-şi ajuta compatrioţii să nu-şi piardă locurile de muncă.

Un program similar, în care au fost incluşi, la sfârşitul anului trecut, pensionarii şi părinţii, a fost considerat un succes, potrivit autorităţilor, după ce s-a constatat creşterea vânzărilor în sectorul de retail.

Australia a intrat în recesiune, după ce scăderea preţului mondial al materiilor prime a condus la declinul accentuat al activităţii în sectorul minier.

Întrucât se estimează ca şomajul să crească semnificativ în următoarea perioadă, guvernul a cerut beneficiarilor de ajutoare de stat să cheltuiască banii pentru „binele naţiunii”, informează Mediafax.

SURSA: Mediafax