Fondatorul ,,Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei”, Florin Dobrincu a declarat că se gândește să de-a guvernul român în judecată pentru ,,neonorarea promisiunilor făcute Moldovei”.  

„Luăm foarte serios în considerare darea în judecată a guvernului român pentru neonorarea promisiunilor făcute Moldovei, pentru nepunerea în practică a proiectelor aprobate. Avem unul privind Autostrada Unirii, aşteptăm bugetul. Dacă guvernul nu alocă banii necesari pentru studiul de fezabilitate în acest an şi în 2020, îi dăm în judecată”, a declarat la Florin Dobrincu, membru fondator al „Mişcării pentru Dezvoltarea Moldovei”, la Digi24.

Potrivit acestuia ,,Moldova a primit doar 2,3% din bugetul ministerului Transporturilor.”

„Vrem ca probleme majore ale regiunii noastre să fie puse pe agenda naţională pentru că avem o viziune pentru această regiune, dar şi lucruri de oferit pentru România în ansamblu. România are nevoie de descentralizare, ca marele duşman al regiunilor, responsabilul principal de situaţia catastrofală în care suntem e legată de concentrarea prea multor puteri într-un singur loc.

Am ajuns un fel de colonie a unui Teleorman, mă refer la grupuri de putere care sunt foarte departe de Moldova şi complet dezinteresate de nevoile regiunii. Cel mai bun exemplu e bugetul din 2018. Moldova a primit doar 2,3% din bugetul ministerului Transporturilor”, a precizar Florin Dobrincu.