Întrebat dacă sunt prea mulţi angajaţi în acest moment la stat, Borc a răspuns: "O părere proprie: da. Nu sunt un specialist în administraţie publică, însă oamenii cu care ne întâlnim în discuţii, experţi în administraţie, spun că, totuşi, din punctul de vedere al administraţiei, faţă de alte ţări nu o ducem foarte bine". 

Potrivit lui Borc, cu ocazia discuţiilor pe marginea legii salarizării sectorului bugetar, a propus şi implementarea principiului "doi la unu", după modelul francez. 

"Am propus (principiul "doi la unu" – n.r.) în Guvern în discuţiile pe legea salarizării. Este un principiu care este acceptat de colegi. Nu vreau să-mi arog această idee, pentru că este o idee pe care am văzut-o în Franţa, era ideea de a diminua administraţia într-un mod simplu şi corect şi a nu face nişte valuri de disponibilizări. Fiecare doi funcţionari care ies la pensie sau ies din sistem să fie înlocuiţi prin unul", a explicat vicepremierul. 

El a subliniat că, totuşi, această măsură trebuie implementată cu mare atenţie şi nu trebuie să afecteze unele sectoare precum învăţământul, sistemul sanitar, sistemul asistenţei de stat sau sistemul de probaţiune. 

Întrebat dacă premierul Dacian Cioloş susţine această idee, Borc a răspuns: "Cred că da". 

"Probabil va exista un act normativ, nu ştiu cum poate concretiza acest lucru. Ca principiu, eu personal îl susţin şi cred că este un principiu corect. Trebuie făcut însă încet", a adăugat oficialul guvernamental. 

AGERPRES