Ministrul muncii a spus că de amnistie beneficiază cei în cazul cărora au avut loc interpretări neunitare ale legii. Mamele aflate în concediu de creştere a copilului vor avea, legal, dreptul să lucreze dacă obţin venituri de până la 1.500 lei lunar. Până acum, legea interzicea obţinerea de alte venituri pentru persoanele aflate în concediu de creştere a  copilului.

Suma pe care bugetul o pierde este 15 milioane lei în cazul mamelor şi de 100 milioane lei în cazul pensionarilor.

Legea privind amnistia din cauza unor erori administrative va fi aplicată pentru persoanele care au beneficiat ilegal de diverse forme de sprijin financiar şi care acum sunt obligate să restituie bani, a declarat vineri premierul Victor Ponta.

'În proiectul de lege se va spune foarte clar: ce nereguli s-au făcut până la ziua adoptării legii, intră sub amnistie. Cine greşeşte de acum încolo, plăteşte. Sub incidenţa acestei legi vor intra toate acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin fie pensii, fie cum au fost indemnizaţiile pentru mame, în care, din erori – vorbesc de parte administrativă, partea penală nu intră la Guvern – trebuie să dea nişte bani înapoi', a precizat Ponta.

Întrebat dacă pensionarii vor beneficia de amnistie indiferent dacă au dat mită sau nu pentru a primi pensii, Ponta a precizat că nu trebuie făcută o confuzie între amnistia fiscală şi cea penală.