Executivul a majorat de la 1 ianuarie plafonul maxim de venituri până la care se acordă ajutorul de încălzire, astfel că va crește atât numărul de persoane care vor beneficia de ajutor de încălzire și, în plus, valoarea sprijinului acordat a fost modificat pentru anumite sisteme de încălzire a locuinței.

În prezent, persoanele care pot cere ajutor de încălzire sunt acelea care au venituri de până în 750 de lei, față de 615 lei cât era până acum.

Aici intră românii care folosesc gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi sau petrolieri (lemne, cărbuni și combustibili petrolieri) pentru încălzirea locuinței.

În plus, se modifică suma primită de persoanele care solicită ajutor pentru încălzire în funcție de combustibilul folosit. Astfel, valoarea sprijinului pe care îl primește familia sau persoana cu un venit net mediu lunar pe membru de familie între 540,1 și 750 de lei este de 20 de lei, atunci când încălzirea este cu gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi sau petrolieri

În cazul încălzirii cu energie termică în sistem centralizat, plafonul de venituri până la care se acordă ajutor de încălzire nu s-a majorat din cauză că pentru acest sistem nivelul maxim de venituri e stabilit la 786 lei/persoană în cazul familiei și la 1.082 lei în cazul persoanei singure.