‘Ordonanţa spune că se retrag din textul actual pronunţările Curţii pe hotărârile Parlamentului şi nicidecum nu are vreo legătură cu avizul Curţii pe suspendarea preşedintelui’, a spus Duşa.

Potrivit acestuia, ‘niciodată Guvernul sau Parlamentul nu a iniţiat un demers de invalidare a unor judecători de la Curtea Constituţională’, a adăugat ministrul.

El a susţinut că modificarea adusă de Guvern este de fapt o revenire la situaţia de acum doi ani, când Curtea Constituţională nu se pronunţa în legătură cu hotărârile Legislativului.

‘Nici până acum doi ani – când s-a introdus un amendament de către un parlamentar – hotărârile Parlamentului nu puteau fi analizate şi picate de Curtea Constituţională’, a susţinut Mircea Duşa.

El a menţionat că avizul Curţii privind suspendarea preşedintelui ţării ‘este prevăzut în Constituţie şi nu a modificat nimeni’.

Potrivit unor surse guvernamentale, în ordonanţa adoptată de Executiv avizul Curţii Constituţionale privind suspendarea şefului statului este unul consultativ, nu obligatoriu.