"S-a făcut o discuţie, în primă lectură, pe Ordonanţa de Urgenţă evocată deja de premier privind măsurile bugetare referitoare la plata sumelor prevăzute în titluri executorii având ca obiect acordarea de drepturi salariale personalului din sectorul bugetar pentru 2015 şi 2016. S-a acceptat în principiu, urmând să fie elaborate detaliile tehnice: câte ministere şi unde se duc banii, pentru că nu este o operaţiune foarte simplă. După ce s-a adoptat principiul, acum urmează toată partea de 'bucătărie", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului Cornel Calotă.

Recent, prim ministrul Victor Ponta a anunţat că guvernul intenţionează să achite anticipat sumele care ar fi urmat să fie plătite în tranşe în următorii doi ani. Suma totală este estimată la 5,5 miliarde lei.
'Eu am vorbit cu guvernatorul Băncii Centrale ieri şi vreau să vă rog, Ministerul de Finanţe şi Ministerul Bugetului, să vă gândiţi (…), tocmai pentru că ne încadrăm în toate ţintele de deficit stabilite cu FMI şi CE, dacă nu reuşim să plătim mai repede ceea ce aveam de plătit românilor în urma proceselor pe care le-au câştigat împotriva Guvernului PDL. Pentru că e dreptul lor, sunt bani pe care oricum trebuie să îi dăm. Ştiu că s-au eşalonat pe o perioadă mai lungă, dacă putem acum, cred că am face dreptate şi, în acelaşi timp, sunt şi bani care intră în consum', afirma Ponta.