Actul normativ prevede măsuri pentru redresarea activităţii operatorilor economici cu capital integral de stat printre care se numără scutirea de la plată a obligaţiilor datorate la data punerii în aplicare a prevederilor actului normativ, precum şi conversia creanţelor bugetare în titluri de valoare, în condiţiile legii, cu acordul expres, în scris, al creditorului care urmează să primească titlurile de valoare emise.

Anterior şedinţei de guvern, prim ministrul Victor Ponta a declarat că industria de apărare trebuie sprijinită.

"Vreau, prin măsuri care ne sunt permise şi de Uniunea Europeană, să sprijinim industria de apărare din România, industrie care a fost în ultimii ani, din păcate, o zonă oropsită, nimeni nu s-a mai preocupat de ea. Vreau nu doar să salvăm locurile de muncă, să redevenim competitivi, dar, prin ceea ce ne-a permis Uniunea Europeană, să putem şterge datorii istorice, pe care oricum n-o să le poată niciodată plăti, să relansăm acest sector esenţial pentru economia românească", a spus Ponta.

Companiile din industria de aparare din subordinea Ministerului Economiei sunt: Romarm, Uzina Mecanică Oraştie, Şantierul Naval Mangalia, Avioane Craiova, IAR Braşov, IOR Bucureşti, Romaero şi Construcţiii Aeronautice.