‘Pentru gestionarea optimă a instrumentelor structurale şi în vederea creşterii de absorbţie a fondurilor europene se va aloca, din veniturile obţinute din privatizare, suma de 1.084.956,12 mii lei, repartizată după cum urmează: POS Mediu – 250.000 mii lei, POS CCE – 202.956, 12 mii lei, POSDRU – 350.000 mii lei, POR – 262.000 mii lei, PODCA – 20.000 mii lei’, a informat Biroul de presă al Guvernului.

Hotărârea vizează alocarea temporară, pentru luna august, a unor sume din venituri din privatizare ordonatorilor principali de credite cu rol de autoritate de management.

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că Guvernul a ajuns la un acord cu partenerii internaţionali privind rectificarea bugetară şi că este prevăzută posibilitatea împrumuturilor pentru continuarea şi accelerarea decontării proiectelor pe programele operaţionale sectoriale.

‘Avem prevăzută posibilitatea împrumuturilor pentru continuarea şi accelerarea decontărilor, efectuării proiectelor şi decontării proiectelor pe programele operaţionale sectoriale şi bineînţeles şi pe agricultură şi sperăm că această rectificare să producă efecte pozitive’, a afirmat Ponta. AGERPRES