"Extinderea rețelei în Croația oferă clienților actuali și viitori oportunitatea de a-și îmbunătăți conexiunea și de a introduce noi servicii pe piața sud-est europeană", a spus Ignacio Irurita, Chief Technology Officer GTS Central Europe. "Planul nostru este să continuăm extinderea infrastructurii atât din punct de vedere geografic, cât și în profunzime în zonele metropolitane. În prezent, lucrăm la alte extinderi de infrastructură în întreaga zonă estică a rețelei noastre, prin crearea unei rețele de comunicații de foarte mare viteză în Europa Centrală și de Est".

Capacitatea sistemului atinge 40Gb/s pe canal și un total de 96 de canale, dar datorită noii generații de sisteme DWDM, viteza poate ajunge până la 100Gb/s. Noua tehnologie va facilita un răspuns flexibil la cerințele clienților, atât din punctul de vedere al interfețelor rețelei, cât și al lățimii de bandă. Datorită parametrilor rețelei, GTS poate oferi un portofoliu de servicii complete clienților din zonele nou acoperite și poate răspunde în mod adecvat cerințelor determinate de creșterea traficului IP în regiunea Balcanilor.

Noua rețea de fibră optică va conecta Budapesta prin Zalaegerszeg și Nagykanizsa, va traversa granița la Letenye și va ajunge până la Varasdin. Noua secțiune de rețea va măsura 180 de km, ceea ce va duce la creșterea lungimii totale a rețelei principale GTS din Ungaria la 2.300 km.