Centrul de date, cu o suprafață de 3.000 de metri pătrați, a fost construit conform standardelor TIER 3. Extinderea potofoliului de centre de date GTS este un răspuns direct la cererea tot mai mare de servicii de găzduire. GTS operează în acest moment 14 centre de date în Europa Centrală și de Est.

„Deschiderea centrului de date din Bratislava este un răspuns firesc la cererea clienților noștri de servicii de găzduire. Pe lângă consumul redus de energie, infrastructura performantă de telecomunicații și securitatea fizică, aș dori să subliniez capacitatea noastră unică de a pune la dispoziția clienților o zonă pentru găzduirea echipamentelor de performanță ridicată, ce necesită niveluri de energie și de răcire foarte crescute", a spus Stanislav Molčan, director general al GTS Slovacia.

Printre primii clienți care vor folosi serviciile noului centru de date încă de anul acesta se numără Postova Banka – o bancă slovacă de vârf cu peste 800.000 de clienți.

„Folosim serviciile GTS Slovacia de mai mulți ani. Considerăm că securitatea și calitatea serviciilor, împreună cu îndeplinirea cerințelor noastre specifice, sunt factori importanți pentru un parteneriat ce privește servicii de găzduire. În acest moment, parcurgem etapele finale necesare pentru folosirea serviciilor noului centru de date cât mai curând," a spus Maria Grusova, Postova Banka.

Centrul de date slovac este construit conform celor mai stricte protocoale de securitate și după cele mai recente standarde tehnologice. Suprafața dedicată clienților include două hale de 1.100 de metri pătrați, echivalentul unei capacități de peste 400 de rack-uri, cu posibilitatea de extindere în viitor. Prioritățile centrului de date sunt creșterea eficienței operaționale, scăderea prețurilor aferente răcirii, reducerea pierderilor de energie și furnizarea de servicii adiționale.

Centrul de date a fost proiectat conform standardelor TIER 3, la care garanția este de 99,982% pentru toate funcționalitățile, precum alimentarea cu energie, răcirea și infrastructura de telecomunicații. Mai mult, toate sistemele de distribuție pot fi întreținute fără întreruperi de servicii pentru clienți. Răcirea se poate adapta nevoilor de moment, ceea ce contribuie la o eficiență crescută în ce privește consumul de energie. Soluția a fost proiectată cu scopul primar de a reduce la minim impactul asupra mediului. Portofoliul de servicii furnizate de centrul de date include colocarea serverelor, închirierea de spații pentru servere individuale și rack-uri, până la o zonă împrejmuită în interiorul centrului de date. Serviciile adiționale includ asistență de la distanță, închirierea de spațiu pentru birou și camere securizate pentru depozitare.

GTS operează 14 centre cu un spațiu total dedicat clienților de peste 13.000 de metri pătrați și cu o capacitate energetică de peste 28 MW, în cinci țări europene (Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România și Slovacia).

Fiecare centru de date GTS are la bază sisteme de securitate fizică și a datelor de ultimă generație, ce includ sisteme CCTV, carduri de acces securizate cu chip, sisteme de alarmă și alertare în caz de incendiu, monitorizare continuă și rack-uri cu încuietoare separată.