Grupul financiar Lloyds ar putea anunţa reevaluarea în scădere a activelor cu până la 13 miliarde de lire sterline (15 miliarde de dolari) în primul semestru al anului, ca urmare a efectelor crizei asupra portofoliului de credite acordate în sectorul imobiliar.

Rezultatele financiare ale grupului vor fi anunţate în aproximativ trei săptămâni şi vor evidenţia o accelerare a pierderilor, în pofida unor indicii recente privind depăşirea celei mai dificile perioade a crizei, precizează publicaţia britanică.

Reevaluarea în scădere a activelor ar fi egală cu pierderile înregistrate de Lloyds TSB şi HBOS, grupuri care au fuzionat în 2008 sub supravegherea guvernului britanic.

Potrivit analiştilor băncii elveţiene UBS, Lloyds va înregistra o pierdere de 6,3 miliarde de lire sterline (7,3 miliarde de dolari) în prima jumătate a anului, în urma creşterii cheltuielilor pentru constituirea de provizioane.

Pentru întreg anul 2009, reevaluarea în scădere a valorii activelor la Lloyds ar putea depăşi 20 miliarde de lire sterline (23,26 miliarde de dolari).

Lloyds Banking Group este deţinut în proporţie de 43% de guvernul britanic, după ce la finele anului trecut a primit o infuzie de capital de 17 miliarde lire sterline (19,7 miliarde de dolari) pentru a evita falimentul.

SURSA: Mediafax