'Agenţia va cere o îmbunătăţire a ofertei, care va fi evaluată la următoare reuniune a consiliului de administraţie, ce va avea loc săptămâna viitoare', a precizat HRDAF într-un comunicat de presă, fără a dezvălui valoarea actualei oferte. 

Grecia a decis să vândă un pachet de 67% din acţiunile portului Pireu, în cadrul uni ambiţios program de privatizare care constituie o precondiţie pentru continuarea eliberării de noi fonduri din programul de asistenţă convenit cu creditorii internaţionali. 

Luna trecută, preşedintele Agenţiei de Privatizare din Grecia (HRADF), Stergios Pitsiorlas, a declarat că în 2016 Grecia speră să strângă trei miliarde de euro din privatizări, o sumă dublă comparativ cu cifra inclusă în proiectul de buget (1,9 miliarde de euro), dar mai mică decât ţinta de 3,7 miliarde de euro inclusă în programul de asistenţă convenit de Grecia cu UE şi FMI. 

Potrivit termenilor celui de-al treilea pachet de asistenţă financiară (în valoare de 85 de miliarde de euro) convenit în luna iulie, Agenţia pentru privatizare din Grecia trebuie să fie înlocuită de un nou fond de privatizare care să genereze venituri de 50 de miliarde de euro pe întreaga durată a acordului de asistenţă. Autorităţile de la Atena ar urma să utilizeze o parte din sumele rezultate din privatizări pentru a reduce datoria publică şi a stimula investiţiile. 

Tot în conformitate cu memorandumul semnat în luna iulie de autorităţile de la Atena cu creditorii internaţionali, Grecia va trebui să privatizeze rapid porturile, aeroporturile regionale şi operatorul reţelei energetice. 

AGERPRES