"Alexandrion va copia tot ce a făcut în România şi va face acelaşi lucru şi în Statele Unite. Vom construi o distilerie cu suprafaţă similară celei din România, poate puţin mai mare.  În România avem 400 de angajaţi şi cel puţin tot atâţia vor fi şi în distileria din SUA. Vom angaja şi români", a spus Salameh, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, alături de ministrul de resort, Ilan Laufer. 

Potrivit acestuia, grupul sondează de mai bine de cinci ani o piaţă externă unde să construiască o distilerie. 

"Odată cu recenta asociere dintre statul român şi cel american şi întărirea relaţiilor comerciale, am văzut că este o mare deschidere şi am decis că acum este momentul să începem investiţia. Este o intrare strategică, nu una comercială. Vom produce tot ce se poate distila şi toate brandurile vor fi brandurile noastre", a continuat omul de afaceri. 

El a adăugat că a avut discuţii cu reprezentanţii mai multor state americane, dar în final a ales statul New York

"Fabrica va fi construită de la zero. Investiţia va fi în etape. În câteva luni vrem să începe construcţia, iar la anul pe vremea aceasta vrem să livrăm primele produse", a mai spus Nawaf Salameh. 

În urmă cu două zile, Laufer declara că o companie românească va investi 100 milioane dolari în Statele Unite ale Americii, dar nu a dat detalii. 

La mijlocul conferinţei de vineri, Laufer a reluat ideea şi l-a invitat în sală pe preşedintele Alexandrion. 

"Aş dori ca acea companie care urmează să facă această investiţie să anunţe. Este o companie 100% românească, foarte cunoscută, şi urmează să facă o investiţie foarte mare în Statele Unite, în câteva etape. Decizia a fost deja luată şi cred că este un moment foarte important în relaţia strategică şi economică dintre România şi Statele Unite şi un uriaş succes în urma vizitei pe care am avut-o la SelectUSA cu delegaţia din România. Dacă o să am permisiunea lor, vineri o să vă spun despre ce firmă este vorba", a spus Laufer într-o conferinţă de presă organizată miercuri. 

Potrivit acestuia, SelectUSA este un eveniment prin care Ambasada Americană şi Guvernul României susţin internaţionalizarea firmelor din România şi lucrul acesta este o prioritate pentru autorităţi. 

AGERPRES

Citiți și:

Ce își dorea șeful Alexandrion, la începutul anului, de la Guvernul PSD

Laufer: Alexandrion va investi 100 milioane dolari în SUA