Business-ul a înregistrat o traiectorie ascendentă, datorită creşterii puternice a venitului net la 392 de milioane de euro, în pofida fluctuaţiilor valorii de piaţă a instrumentelor financiare. De asemenea, rentabilitatea capitalului a crescut cu un procent, ajungând la 8,4%.

La nivel de grup, vânzările s-au majorat cu 20% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în special în ceea ce priveşte asigurările suplimentare de accident şi de sănătate şi cele generale. Acestea au generat un volum al depozitelor brute în valoare de 13,5 miliarde de euro, în creştere cu 35 de procente.

Segmentul de new business şi-a păstrat valoarea de piaţă la 223 milioane euro, iar raportul de solvabilitate a rămas la 212%, reflectând o poziţie puternică de capital.

'În primul trimestru al acestui an, grupul Aegon a înregistrat din nou rezultate solide, păstrând astfel traiectoria ascendentă a business-ului de pe parcursul ultimelor trimestre. Creşterea vânzărilor înregistrată la nivel de grup, în sectorul produselor de pensie, asigurărilor de tip garantat şi administrarea activelor ne reconfirmă încrederea clienţilor noştri. Totodată, acest rezultat pozitiv se datorează eforturilor noastre de îmbunătăţire a produselor, a serviciilor pe care le oferim şi a proceselor operaţionale. Continuăm să investim în tehnologie de ultimă generaţie cu scopul de a fi aproape de clienţii noştri şi de a ne demonstra angajamentul faţă de aceştia. Suntem încrezători că acţiunile pe care le-am întreprins ne vor permite să ne consolidăm poziţia în pieţele în care activăm şi să furnizăm clienţilor noştri soluţii transparente şi de calitate', a declarat directorul general al Aegon Group, Alex Wynaendts.

Cu sediul la Haga, Aegon este o companie internaţională, specializată în asigurări de viaţă, planuri de pensii şi soluţii investiţionale, care activează cu succes în peste 20 de ţări din America, Europa şi Asia. Aegon are peste 23.000 de angajaţi şi peste 47 milioane de clienţi din toată lumea.

Grupul Aegon a avut primul contact cu piaţa din România în anul 2007, când a înfiinţat compania de pensii private BT Aegon, în urma unui parteneriat cu Banca Transilvania. La începutul lui 2008, Aegon a pus bazele unei companii de asigurări de viaţă în România, iar în 2009 a lansat un nou parteneriat cu Banca Transilvania, care a deschis pentru Aegon prezenţa în piaţa de bancassurance din România. La începutul anului 2013, Grupul a decis preluarea portofoliilor de asigurări de viaţă şi pensii private ale Eureko. În acelaşi an, compania a lansat reţeaua proprie de distribuţie, Aegon Office, dar şi divizia Private Investments.

SURSA: Agerpres