Groupama a avut o pierdere de trei milioane de euro din operaţiunile din România în primul semestru, comparativ cu un profit consolidat înainte de impozitare de cinci milioane de euro în perioada similară a anului trecut, a anunţat, marţi, asigurătorul francez.

Primele subscrise de subsidiarele Groupama din România, Groupama Asigurări şi OTP Garancia Asigurări, au înregistrat un declin de 9%, la 96 de milioane de euro.

Valoarea poliţelor încasate pe segmentul asigurării proprietăţilor şi pentru accidente au consemnat o diminuare de 7,6% în perioada analizată, se arată în raportul financiar al grupului francez. Declinul a fost cauzat de evoluţia negativă a asigurărilor auto, ca urmare a vânzărilor de autovehicule în scădere şi a competiţiei ridicate dintre companiile de asigurări pe acest segment.

Veniturile din asigurări de viaţă şi sănătate au scăzut cu 22,1%, urmând evoluţia negativă a pieţei împrumuturilor personale.

La nivel de grup, primele din asigurări au generat 8,64 miliarde de euro în primul semestru, cu 3,4% mai mult ca în perioada similară a anului anterior.

Profitul net al Groupama a scăzut cu 23,6%, la 127 milioane de euro.

Grupul francez a intrat în România în 2007, după ce a achiziţionat integral pachetul de acţiuni al BT Asigurări. În 2008, Groupama a preluat, de la grupul ungar OTP, divizia de asigurări Garancia în România, iar ulterior şi Asiban.

BT Asigurări şi Asiban au fuzionat în 2009 în Groupama România, care va absorbi, în acest an, şi OTP Garancia Asigurări.

SURSA: Mediafax