A absolvit facultatea de Mecanică Fină, are un EMBA la Universitatea Kennesaw din Atlanta. Diţă a urmat şi cursurile Universităţii Naţionale de apărare. Din 1997 şi până în 2001 a lucrat ca manager de vânzări la Connex pe conturi guvernamentale. 

În 2002 a fost numit director de afaceri publice la Vodafone, funcţie pe care a ocupat-o până în 2010.  În acelaşi an renunţa la Vodafone pentru International Railway Systems unde ocupă o poziţie similară pentru ca din noiembrie 2015 să se angajeze la Telekom în funcţia de director de afaceri publice.

Potrivit documentului transmis Parlamentului de premierul Grindeanu, Diţă este propus pentru un mandat de şase ani.
“Având în vedere prevederile articolului 11 din OUG 22/2009 privind înfiinţarea Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, cu modificările şi completările ulterioare, vă transmitem nominalizarea domnului Adrian Diţă pentru numirea în funcţia de preşedinte al ANCOM, pentru un mandat de şase ani, în cadrul şedinţei comune a celor două Camere ale Parlamentului, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi”, se arată în scrisoarea semnată de premierul Sorin Grindeanu.

Cătălin Marinescu, fostul președinte al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), a fost numit șef al Diviziei de Strategie a Uniunii Internaționale de Telecomunicații (ITU).