LIVE TEXT

Oricât ar încerca Dragnea să scape de mine, am fost sunt şi voi fi PSD-ist. Dragnea încearcă acum să confişte un partid. Pe 15 iunie 2017 în istoria noastră se va scrie că Liviu Dragnea, împotriva intereselor ţării şi impotriva propriului artid a decis să dărâme un guvern legitim, pe care el l-a pus. NU PSD, nu parlamentarii, nu votul românilor. Ci el pe persoană fizică, LIviu Dragnea. Indiferent câte CEx-uri va organiza fostul PDL-ist Dragnea eu voi rămâne PSD-ist. Domnul Drganea va fi oprit de partid. Eu am unde să mă întorc. Am făcut şcoala la timp fără să repet anii.

Dragnea se agaţă disperat, sperând că îl va salva de trecut.

Le mulţumesc miniştrilor care azi au venit la serviciu. Indiferent de ceea ce se va întâmpla avem obligaţia să nu îi facem pe roâni să sufere. ucrurile trebuie să continue în aceeaşi parametri. Când voi constata că nu pot asigura un guvern funcţional atunci îmi voi da demisia. Vom intra pe procedurile prevăzute de Constituţie şi sper ca PSD să nu piardă guvernarea. De asemenea, anunţ public că voi avea întâlniri cu parlamentarii PSD începând din această seară. Există în interiorul partidului dincolo de acea masă decidentă, o mare îngrijorare, pentru că se fac presiuni enorm de mari să voteze căderea propriului guvern. Am acelaşi mesaj colegilro din CEx

Este singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru politic. Din păcate aceste lucruri duc la incertitudine şi destabilizare. În consecinţă, până luni, îi cer să se gândească şi să îşi asume responsabilitatea. După ce el demisionează demisionez şi eu. Vreau să vă asigur că mă voi comporta în aceşti parametri dar responsabilitatea stă pe umerii care a dus România în această situaţie, şi anume Dragnea.

NU eu am fost la partide de tenis, nu eu am fost la şpriţuri cu reprezentanţi ai serviciilor secrete. Aşa că să se gândească mai bine Dragnea, pentru că voi avea reacţii şi mai puternice pe acest subiect dacă va continua. Dincolo de faptul că toată această idee e o minciună. A doua minciună la care vreau să răspund e cea potrivit căreia miniştrii nu au putut comunica cu mine. Aş vrea să vă puneţi în postura acestor miniştri aleşi tot de Dragnea. Cum puteau lucra dacă de la mine auzeau ceva şi de la partid altceva. Vă dau un exemplu. Se apucaseră unii să comunice pe impozitul pe gospodărie. Am cerut să înceteze comunicarea şi singurul care poate vorbi e ministrul finanţelor când se va lua hotărârea. Ce s-a întâmplat: seara la televizor ştiţi ce s-a întâmplat. În aceeaşi seară.

 

Ne aflăm într-un moment dificil în care Liviu Dragnea încearcă să ne întoarcă în timp, în comunism. Sunt convins că nimeni nu îşi doreşte asta.

Deşi au fost anunţate, lipsesc câteva demisii. Am dat acest termen până luni ca şi Dragnea să îşi asume prin demisie alături de mine eşecul acestui guvern. Iar luni voi anunţa hotărârea luată.

Am crezut că încet încet vom îndrepta şi vom face lcururile într-un mod corect, transparent, cinstit. În continuare cred că e posibil ca deciziile în PSD, toatelucrurile care duc la funcţionare apartidului să fie cât se poate de statutare şi corecte.