"Cei mai mulţi bani îi primesc Transporturile,  Sănătatea, Agricultura, IMM-urile, conform programului de guvernare . Dar eu vreau să fiu foarte clar legat de ceea ce înseamnă tăieri", a declarat Grindeanu, citat de Agerpres.

"De exemplu, la CSM, la Înalta Curte, la Ministerul Public, bugetele au rămas la fel, sunt date de cheltuieli de personal şi de anumite hotărâri judecătoreşti, chiar ale Curţii Constituţionale, care spun că salariile magistraţilor trebuie să fie la un anumit nivel. De aceea, au apărut  creşterile acelea de buget faţă de anii trecuţi. În rest,  ca şi idee generală, se reduc cheltuielile pe bunuri şi servicii, astfel încât banii pe care îi economisim acolo să meargă pe investiţii", a mai spus premierul. 

Liviu Dragnea a anunțat în această seară că bugetul va fi modificat iar SRI va primi mai puțini bani. De asemenea, potrivit lui Dragnea, unii miniștri au fost neatenți și au uitat să includă câteva instituții în creionarea bugetului.

Dragnea a precizat că Autoritatea Electorală Permanentă, CSM, Înalta Curte de Casație și Justiție și MInisterul Public vor primi mai mulți bani, pentru acoperirea majorărilor de salarii. Cel mai probabil joi va avea loc ședința de guvern în care se va aproba bugetul și ulterior se va trimite în Parlament. Dragnea și premierul Grindeanu s-au declarat nemulțumiți de felul în care ministrul de Finanțe Viorel Ștefan a întocmit bugetul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat  că nu s-a luat în calcul "absolut deloc" remanierea ministrului de Finanţe, Viorel Ştefan, adăugând că acesta a fost "puţin mai moale" la discuţiile cu miniştrii privind bugetul, dar este un bun profesionist.

Ministrul Finanţelor ar putea fi remaniat, după ce Liviu Dragnea s-a declarat nemulţumit de forma actuală a bugetului, a infiormat marți News.ro.

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a fost criticat dur de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi de premierul Sorin Grindeanu, în cursul discuţiilor de marţi pe tema proiectului de buget pe anul 2017, fiindu-i imputat faptul că nu a respectat prevederile din programul de guvernare al PSD, potrivit unor surse social-democrate. Liderii PSD nu exclud nici remanierea ministrului de Finanţe, însă acest lucru nu ar urma să se întâmpe în perioada imediat următoare.