În urma eşecului negocierilor cu conducerea companiei, referitoare la programele de pensionare anticipată, piloţii reprezentaţi de sindicatul Vereinigung Cockpit au încetat activitatea luni, ora 11,00 GMT, până marţi, ora 22,59 GMT, pe zborurile pe distanţe scurte şi medii, precum şi marţi între orele 02,00 – 22,59 GMT, pentru zborurile pe distanţe lungi şi Cargo, se arată într-un comunicat de presă al sindicatului.

Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, nu va fi implicată în acţiunile greviste, a adăugat sindicatul.

Piloţii de la Lufthansa, cea mai mare companie aeriană europeană, au organizat deja mai multe acţiuni de protest în acest an, care au afectat mii de pasageri, din cauza intenţiei echipei de conducere de a elimina sistemul de pensionare anticipată care le permite să se pensioneze la 55 de ani.

Piloţii vor să-şi păstreze posibilitatea de a se pensiona anticipat la 55 de ani cu 60% din salariu, înainte de a ajunge la vârsta oficială de pensionare – de 65 de ani.

Conducerea Lufthansa a anunţat că a făcut concesii în recentele negocieri cu sindicatele, acordând piloţilor inclusiv o majorare salarială de 5%. Anul acesta, grevele repetate au redus cu 160 de milioane de dolari profitul operaţional al companiei.