Dacă aveți o dietă sănătoasă și ați făcut exerciții fizice, dar nu vedeți beneficiile acestui mod de viață echilibrat, experții sunt de acord că e vorba de o greșeală pe care o faceți. Aceasta ar putea fi cauza principală a faptului că nu reușiți să slăbiți.

Greșeli care pot sabota valoarea nutritivă a dietelor

Există unele greșeli pe care le putem face în bucătărie și care pot sabota valoarea nutritivă a dietelor, potrivit SheFinds.com.

În timp ce principalele ingrediente cu care alegeți să gătiți dictează valorea nutritivă a dietei, putem să ne trezim cu calorii în plus care pot anula beneficiile pentru sănătate.

„Mulți trec la un regim de viață în care elimină alimentele grase și carbohidrații, dar continuă să gătească cu ulei sau unt”, avertizează Anthony Puopolo, director medical la RexMD.

„Acest obicei face să adăugați cantități mari de grăsimi în dietă, chiar dacă alimentele pe care le folosiți nu sunt grase”, adaugă el. Grăsimile sunt un plus esențial pentru orice dietă echilibrată, dar e mai important să alegeți grăsimi de calitate bună, cum ar fi avocado, nucile și semințele, mai degrabă decât anumite uleiuri sau unt.

Nu toate uleiurile de gătit sunt rele. Care sunt cele mai bune

Dar nu toate uleiurile de gătit sunt rele. De fapt, experții consideră că uleiul vegetal este doar potențial nociv pentru organism, deoarece provine dintr-o serie de surse care nu sunt „pure”.

Mai trebuie spus că gătitul în exces cu ulei de măsline sau ulei de avocado poate adăuga un număr imens de calorii oricărui fel de mâncare, chiar dacă aceste uleiuri sunt considerate sănătoase.

De exemplu, o lingură de ulei de măsline aduce 120 de calorii suplimentare iar acest lucru poate crește rapid valoarea calorică a cinei.

În concluzie, asigurați-vă că alegeți uleiul de măsline, de avocado sau chiar de nucă de cocos când pregătiți mesele și nu uitați să măsurați dimensiunea porției înainte de a le turna în tigaie. Legumele și alte alimente bogate în nutrienți vor fi întotdeauna sănătoase, dar își pierd aceste proprietăți când sunt pline de grăsime.