Provenind din Asia de Sud-Est, bananele pot fi găsite într-o varietate de culori și dimensiuni. Potrivit nutriționiștilor și antrenorilor personali, banana este fructul ideal pentru sănătatea trupului și a minții. În plus, pe lângă faptul că sunt delicioase și hrănitoare, bananele sunt ieftine, un motiv în plus pentru a le introduce în alimentația de zi cu zi.

Iată ce se întâmplă cu corpul nostru când mâncam o banană în fiecare zi.

Creșterea potasiului din organism

O banană pe zi vine cu multe beneficii, dieteticianul Amanda A. Kostro Miller explicând că unul dintre aceste beneficii se deosebește clar: „Veți obține o creștere zilnică a cantității de potasiu. Potasiul este un nutrient pe care îl obținem din alimentele pe care le consumăm.

Organismul nostru folosește potasiu pentru reglarea fluidelor, a tensiunii arteriale și ritmului cardiac”.

Cu toate acestea, nu toată lumea ar trebui să mănânce banane în fiecare zi. „Dacă aveți boli renale cronice și medicul v-a spus să reduceți potasiul, ar fi bine să stați departe de banane”, a avertizat ea.

Aduce mai multă energie

O dietă echilibrată include consumul unei banane în fiecare zi, iar experții cred că în mod sigur ne vom simți mai puțin obosiți. „Veți avea mai multă energie, deoarece bananele au trei zaharuri naturale – zaharoză, fructoză și glucoză – oferindu-vă o sursă de energie fără grăsimi și colesterol”, a declarat Amanda A. Kostro Miller. În plus, spre deosebire de dulciurile procesate, zaharurile din banane sunt însoțite de multe vitamine și minerale.

O banană pe zi poate ajuta la pierderea în greutate

Adăugarea unei banane în dieta zilnică s-ar putea dovedi a fi o modalitate sănătoasă de a pierde în greutate.

„Veți pierde în greutate, deoarece alimentele bogate în fibre vă fac să vă simțiți plin mai mult timp, ceea ce înseamnă că veți consuma mai puține calorii”, spune antrenorul personal Nancy Feinstein. Cu alte cuvinte, o banană în locul unei gustări pline de zaharuri procesate și grăsimi nesănătoase este o mișcare înțeleaptă dacă vrem să slăbim.

Beneficii pentru inimă

Mâncați o banană în fiecare zi dacă vreți o modalitate naturală de a vă reduce riscul de boli cardiovasculare!
Potasiul din banane poate reduce riscul de boli de inimă. „Oamenii care iau potasiu au un risc cu până la 27% mai mic de a avea boli de inimă”, spune nutriționista.