Cercetări de dată recentă arată că proteinele consumate la prima oră a zilei sunt extrem de importante. Conform Societății Americane pentru Nutriție, majoritatea oamenilor care obișnuiește să ia micul dejun nu mănâncă suficiente proteine și își ia doza de proteine seara, la cină.

Studiul susține că o cantitate mai mare de proteine (care depășește cu mult 30 g de proteine) „consumată în mod obișnuit la cină nu poate fi stocată pentru o utilizare ulterioară și este folosită fie pentru energie, fie ajunge să fie stocată sub formă de grăsime”, potrivit Huffington Post.

Micul dejun trebuie să fie bogat în proteine

De aceea, spun autorii studiului, este foarte important să vă asigurați că micul dejun este bogat în proteine. Aproximativ 20 g de proteine ajută la menținerea nivelurilor de insulină și glucoză.

Iată care sunt cele mai proaste alimente la micul dejun în ceea ce privește valoarea lor proteică.

1. Cafea cu lapte de migdale

Unii oameni sar peste micul dejun, optând pentru cafea. Dar, având în vedere că o cafea cu lapte de migdale oferă doar 1,6 g de proteine, în scurt timp vom începe să simțim că ne e foame.

2. Brioșele

Brioșele și micul dejun par să meargă mână în mână. La urma urmei, se află pe masă la orice mic dejun de tip bufet continental când plecați în vacanță. Dar nu sunt cea mai bună opțiune în ceea ce privește proteinele, cu doar 4,5 g în medie.

3. Pâinea prăjită

Nimic nu se compară cu o felie de pâine prăjită cu unt la prima oră. Dar cu doar 6 g de proteine, nu ne va asigura necesarul de proteine. Puteți oricând să adăugați la felia de pâine cu unt și două ouă pentru un plus de proteine.

4. Pâinea cu banane

Pâinea cu banane este o variantă bună pentru micul dejun, dar vine cu doar 2,6 g de proteine pe porție.

Ce ar trebui să mănâncăm în schimb

Micul dejun ajută la restabilirea nivelurilor de glicogen și, cu cât nivelurile sunt mai mari, cu atât procesele metabolice sunt mai bune: puem să ardem mai rapid grăsimile. Specialiștii în nutriție vin cu două sfaturi esențiale pentru a ne ajuta să alcătuim o masă perfectă dimineața, în special dacă ne-am propus să slăbim. „Efectele aportului de zahăr- tensiune arterială crescută, inflamație, creștere în greutate, diabet și ficat grase – sunt legate de un risc crescut de infarct și accident vascular cerebral”, susține Dr. Frank Hu, profesor de nutriție la Harvard T.H.

Aceste alimente bogate în proteine vă vor ajuta să fiți sătui toată ziua

  • Ouă (12 g în două ouă)
  • Iaurt grecesc (10 g în 100 g)
  • Budincă de semințe de chia (2 linguri conțin 5 g de proteine)
  • Shake de proteine (până la 30 g în funcție de pudra proteică)
  • Omleta de legume (combinată cu brânza de vaci poate oferi 15-20g)
  • Covrigi cu somon afumat (16 g de proteine)

Cea mai bună combinație pentru micul dejun ar trebui să includă o sursă de proteine slabe, cum ar fi albușul de ou, brânza de vaci sau iaurtul grecesc fără grăsimi. Alături de legume și fructe de pădure, acesta poate fi un mic dejun ideal, care nu va crește zahărul din sânge.

Nutriționistul Stacey Simon susține că cerealele din cereale integrale, fără adaos de zahăr. pot fi o alegere excelentă, mai ales atunci dacă sunt asociate cu o grăsime sau o proteină sănătoasă, pentru un plus de nutrienți. ”S-a demonstrat că cerealele integrale reduc riscul de boli de inimă, anumite tipuri de cancer și diabet”, a spus ea.