Publicatia Huffington Post prezintă cele mai frecvente greșeli pe care multă lume le face atunci când prepară omleta. Potrivit sursei citate, modul de preparare este extrem de important pentru gustul final al rețetei, iar atunci când este preparată în grabă, omleta s-ar putea să nu iasă chiar atât de delicioasă.

Cel mai important lucru este focul. Omleta nu se gătește la foc mare, chiar dacă de dimneața doriți ca masă să fie gata cât mai repede. Chiar dacă va fi mai greu, recomandat este ca ouăle să fie preparate jumări. Astfel, ele nu se vor usca și nu se vor arde.

O a doua greșeală pe care multă lume o face este timpul petrecut pe foc. Ouăle trebuie luate la timp de pe aragaz, în contextul în care ele se mai gatesc din cauza caldurii degajate de tigaie.

Amesteacarea ouălelor este de asemenea importantă. Pentru o combinație cremoasă, sursa citată recomandă amestecearea acestora foarte des. De asemenea, riscul de a se forma bucati mari de ou este unul mult mai mic dacă ele sunt amestecate.

Potrivit sursei citate, ouăle trebuie preparate simplu fără alte detalii. Mai exact, atât smântâna cât și laptele sau apa nu vor face ca reteta sa fie mai gustoasa, ci din contra nu este deloc indicat sa adaugi nimic lichid la amestecul de oua.

Cum se prepară corect omleta

Tigaia contează și ea. Sursa citată recomandă o tigaie potrivită pentru două ouă ș nu una mai mare. De exemplu, o tigaie cu diamentrul de 20 de centimetri va fi porivita pentru a folosi doua oua.

O altă recomandare de care nu foarte multă lume ține cont este timpul în care ouăle se bat. Conform sursei citate, este recomandat ca ouăle să fie bătute până când se ajunge la o compozitie omogena. De asemenea nu renunțați după ce ați spart gălbenușurile și mai petreceți măcar două minute amestecndu-le.

O greșeală pe care multe persoane o fac este să bată ouăle chiar înainte de a le pune în tigaie, fără să le lase să mai stea. Indcat ar fi ca ele să fie bătute bine și să se odihnească puțin înainte de a fi puse în tigaie pentru a ieși mai pufoase.

În ceea ce privește condimentarea ouălelor, bucătarul Gordon Ramsay subliniază faptul că este de preferat ca sarea să fie adăugată la final, chiar înainte ca ouăle să fie luate de pe foc. Potrivit acestuia, dacă ouăle sunt condimentate de la început, ele ar putea să își piardă strălucirea.