Carnea de pui, fie ea rumenită în cuptor, prăjită în tigaie, fiartă sau pusă pe grătar, este considerată un adevărat deliciu. Cui nu-i place? E sățioasă și gustoasă și nici nu este la fel de grea precum porcul sau la fel de mirositoare precum peștele. Dacă ți-am făcut poftă de o porție de piept de pui marinat la cuptor, nu te grăbi să pleci la magazin! Înainte de a face cumpărăturile, trebuie să știi cum poți face diferența dintre carnea proaspătă și cea veche.

Cum deosebim carnea de pui veche de cea proaspătă

Deși oricui îi face plăcere să mănânce un șnițel cald în sezonul rece, puțini începători în ale bucătăriei știu cum să aleagă produsele alimentare din supermarket. Când vine vorba de gătit, pe lângă rețeta pe care trebuie să o respectăm întocmai, suntem nevoiți să fim atenți și la calitatea ingredientelor pe care urmează să le folosim. Când spun „calitate” nu mă refer la diferența dintre gama de produse premium și cele ieftine, ci la cât de proaspăt este un aliment. De exemplu, puţine persoane știu să deosebească puiul vechi de cel proaspăt. Uneori, chiar și gospodinele pot intra în această capcană.

Chiar dacă pare greu de crezut, în supermarketuri se pot găsi produse alterate. Cu toate acestea, există câteva trucuri care te pot ajuta să îți dai seama dacă carnea de pasăre este bună sau nu.

Detalii importante pentru a face diferența

Termenul de valabilitate: Indiferent de produsul pe care ai vrea să-l cumperi, mereu trebuie să verifici data de expirare.

Condițiile din frigider: Nu este recomandat să luăm pui congelat în jurul căruia este multă gheață. Evită să consumi această carne.

Culoare pielii: Așa cum culoarea fructelor și legumelor se schimbă odată cu trecerea timpului, așa și culoarea pielii de pasăre este un indicator important când vine vorba de calitatea sa. Nu cumpăra puiul cu pielea mult prea roșie. Acesta poate fi stricat şi riști să te îmbolnăvești. Un pui proaspăt trebuie să aibă pielea roz, iar grăsimea din jurul lui ar trebui să fie albă. În cazul în care observi culoarea gri sau părțile mai grase galbene, iar pielea este roșiatică, spre o culoare aprinsă, este semn că puiul este stricat.

Mirosul: Cred că detaliul care face diferența în orice situație este mirosul. Dacă produsul miroase urât, atunci este clar că este stricat. Puiul stricat miroase a acru sau a rânced.

Textura: Nu în ultimul rând, evită puiul lipicios. E cu siguranţă vechi. Carnea de pasăre proaspătă nu este lipicioasă și nici uleioasă. Carnea de pui alterată este alunecoasă, subțire și are un lichid ca un mucus pe ea.