Rețeta ideală de cartofi prăjiți! Este cea mai sănătoasă și delicioasă. Trebuie urmați câțiva pași simpli

Cartofii prăjiți, cunoscuți și ca pai, french fries sau bavarezi se află printre cele mai iubite mâncăruri. Aceștia sunt și o sursă importantă de fibre naturale și conțin numeroase minerale esențiale, precum fier, fosfor, mangan, magneziu, cupru și potasiu, scrie pofta-buna.com

Pentru a obține cartofii prăjiți perfecți, crocanți la exterior și pufoși în interior, cu un gust puțin sărat și cu acea culoare aurie, este important să alegi soiul potrivit de cartofi. Pentru a pregăti această rețetă, sunt necesare următoarele alimente: 500 de g de cartofi roz, un cățel de usturoi, una sau două linguri de ulei, alternativa fiind untura sau untul și sare, după gust.

Cum se prepară cartofii prăjiți la cuptor?

Cei mai buni și cei mai delicioși cartofi sunt cei care au coaja roz, scrie sursa menționată. Trebuie precizat că se pot prăji în mai multe tipuri de ulei, precum cel de rapiță, de floarea soarelui, de măsline sau de susan.

Mai întâi, cartofii se spală, se curăță și se taie felii mai subțiri sau mai groase, în funcție de preferință. Cei subțiri vor ieși mai crocanți și vor fi gata mai repede. În schimb, cei groși se vor prepara puțin mai greu și vor fi crocanți doar în exterior, dar moi în interior.

După ce sunt feliață, se spală în mai multe ape, până ce ultima va rămâne limpede. Mai departe, se așează pe un prosop de bucătărie care să absoarbă tot surplusul de apă. Acum, cartofii se pun într-un vas și se pune uleiul, cățelul de usturoi pisat și sarea.

Se amestecă toate ingredientele foarte bine și se lasă până ce se va forma o crustă. După un timp, tigaia se mișcă, ușor, pentru ca aceștia să nu se lipsească între ei. Când sunt gata, cartofii se scot pe un platou și se așează într-o tavă unsă cu puțin ulei și tapetată cu hârtie de copt.

Se nivelează pentru a se coace uniform si pentru a ieși fi crocanti. Se întroduc la cuptorul preîncălzit la o temperatură de 220-230 de grade Celsius și se țin circa o jumătate de oră. După ce au căpătat o nuanță aurie, cartofii prăjiți sunt numai buni de mâncat. Aceștia se pot servi simpli sau cu diferite sosuri, precum cel de mujdei, ketchup sau tzatziki