Greșeală majoră în ceea ce privește sentința pe care a primit-o Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei este acuzat într-un dosar în care procurorii susțin că ar fi luat bani pentru a facilita anumitor firme contracte cu Primăria Capitalei.

Potrivit jurnaliștilor de la Realitatea TV, unii specialiști în drept au susținut că Tribunalul București a anunțat greșit totalul pedepsei primite de fostul edil. Oprescu a fost condamnat de fapt la cinci ani de închisoare și patru luni, nu la patru ani și patru luni.

Procedura spune că atunci când apar astfel de inadvertențe, ele se pot rezolva printr-o îndreptare de eroare materială, decizie dată tot de judecătorul care a dictat verdictul.

Sorin Oprescu a fost găsit vinovat, în prima instanță, de luare de mită, abuz în serviciu și grup infracțional organizat. Procurorii DNA, care l-au trimis în judecată au spus că, în perioada 2013-2015, un grup organizat la care ar fi aderat şi Oprescu, ar fi înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care firmele care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebui să dea o parte din profit mită unor factori de decizie din cadrul aparatului primarului.

Decizia Tribunalului nu este definitivă.