Greșeala care te poate costa enorm. Evitați acești pantofi în ziua de Crăciun: Vei avea ghinion mare

Ziua de Crăciun este unul dintre momentele pe care îl petrecem în sânul familiei sau alături de prietenii cei mai apropiați. Pentru acest momet pregătim o masă îmbelșugată și ne aranjăm vestimentar cât se poate de bine. Atenție mare la ceea ce veți purta în picioare. O anumit pereche de încălțări poate schimba radical totul.

Conform tradiției, în ziua de Crăciun, nimeni nu ar trebui să poarte pantofi noi. Poate nu mulți știam de acest obicei sau ce semnificație are el. Cu alte cuvinte, care este explicația și de ce nu ar trebui să le oferi celor dragi încălțăminte în dar.

O superstiție spune că cei care poartă pantofi noi de Crăciun vor avea parte de ghinion și totul le va merge pe dos în anul ce vine. Nu doar că nu ar trebui să purtați pantofi noi de Crăciun, dar nici nu este bine să le oferiți celor apropiați un astfel de cadou. Se spune că cei care le vor pune sub brad pantofi prietenilor riscă să rămână singuri și asta pentru că apropiații se vor îndepărta de ei.

Greșeala care te poate costa enorm. Evitați acești pantofi în ziua de Crăciun: Vei avea parte de ghinion

Există și o altă superstiție de Crăciun. Fetele nemăritate respectă un obicei vechi despre care se spune că le va arăta dacă au șanse să se mărite în anul ce vine sau nu. În ziua de Crăciun, fetele care nu sunt căsătorite trebuie să arunce o pereche de pantofi peste umăr, spre ușă. Conform superstiției, dacă pantoful pică cu vârful îndreptat spre ușă, atunci tânăra are șanse mari să se căsătorească în anul următor. În cazul în care pantoful pică în altă poziție, fata va mai avea de așteptat o perioadă până să își găsească sufletul pereche.

O superstiție extrem de importantă ne spune că în noaptea de Crăciun nu trebuie să deschidem ușa nimănui. Motivul: ne va zbura norocul din casă. Extrem de important este o altă credință: dacă nu mănânci nimic în ajun de Crăciun, atunci se spune vei avea noroc, în decursul vieții. Gospodinele trebuie să fiarbă pentru masa de Ajun mai toate felurile de bucate. Așa le vor avea și în anul următor. La Ajunul Crăciunului se pune puțină otavă pe masă. După sărbători se va da vacilor să o mănânce. Astfel le va merge bine și se vor înmulți.

Greșeala care te poate costa enorm. Evitați acești pantofi în ziua de Crăciun: Vei avea parte de ghinion