Într-o postare pe pagina personală de facebook, ministrul Muncii, Violeta Alexandru este de părere că după ce Parlamentul a decis că punctul de pensie trebuie majorat cu 40%,  „PSD îi face pe oamenii care muncesc duşmanii pensionarilor”.

Mai exact, potrivit ministrului, pensiile sunt plătite din banii oamenilor care muncesc, iar ei fac tot posibilul pentru a-și păstra locurile de muncă indiferent de situațiile neplăcute care apar, cum ar fi pandemia de coronavirus.

„Sunt oameni care ne-au spus că ne va costa electoral decizia de a creşte pensiile în funcţie de posibilităţile bugetare lăsate de criza economică din acest an şi nu cu 40%. Guvernul a decis cu respect pentru pensionari – 14% (cea mai mare creştere de până acum) şi cu responsabilitate pentru cheltuielile bugetare.

Pensiile se plătesc din contribuţiile oamenilor care muncesc. Aceşti oameni fac tot ceea ce se poate să menţină locurile de muncă. De ce PSD îi face pe oamenii care muncesc duşmanii pensionarilor?”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Singura țară din Europa

Totodată, ministrul Muncii a mai subliniat faptul că România este, în prezent, singura ţară din Europa care a decis creşterea pensiilor în anul în care economia a fost grav afectată.

În același timp, aceasta a lansat un atac extrem de dur la adresa social democraților și susține că aceștia ne vor duce ”într-o direcție din care vom ieşi toţi rău”.

„PSD este iresponsabil. Ne înrăieşte! Unde am ajunge dacă am continua cu PSD? Grija mea este ca oamenii să aibă pensiile corect calculate şi primite la timp. Nu vând iluzii, nu mint, nu speculez greutăţile oamenilor. PSD ne duce într-o direcţie din care vom ieşi toţi rău, dacă îi lăsam să decidă în continuare.

Nesăbuinţa deciziilor prezente va împovăra viitorul copiilor noştri”, a conchis ministrul Muncii.

Reacția ministrului survine la scurt timp după ce Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat în plenul reunit de marţi proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD ce prevede majorarea pensiilor cu 40%

Premierul Ludovic Orban a afirmat că rectificarea bugetară va fi atacată la CCR.