Astfel, două treimi dintre cei intervievaţi au o părere ‘negativă’ despre politica de ansamblu a UE, 19% ‘mai degrabă negativă’ şi numai 6% ‘pozitivă’ şi 9% ‘mai degrabă pozitivă’.

De asemenea, grecii se arată îngrijoraţi în legătură cu viitorul lor, 60% dintre cei chestionaţi afirmând că se tem de pierderea iminentă a locului de muncă, în ţara lor şomajul fiind de 27% şi chiar de 60% în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24.

Cu toate acestea, 70% dintre ei nu se arată tentaţi de ideea emigrării pentru a găsi un loc de muncă într-o altă ţară şi numai 22% spun că se gândesc la această posibilitate, dar susţin că nu au bani pentru a se instala într-o altă ţară. Procentul celor care ar fi dispuşi să emigreze creşte la 53% în cazul tinerilor.

Cât priveşte atitudinea lor faţă de străinii veniţi să muncească în Grecia, opiniile sunt împărţite. Astfel, 50% dintre participanţii la sondaj cred că prezenţa străinilor în Grecia restrânge şansele tinerilor din această ţară de a-şi găsi un loc de muncă, în timp de 41% au o părere contrară. La această întrebare răspunsul variază în funcţie de grupa de vârstă a celor intervievaţi. Cei tineri au o părere în general pozitivă despre imigranţi, dar procentul celor care împărtăşesc această opinie scade pe măsură ce se avansează la grupele de vârste mai înaintate. AGERPRES