"Am sosit", a strigat puternic Nikos Mihaloliakos, într-o conferinţă de presă ţinută într-un hotel din Atena, flancat de 15 tineri raşi în cap.

Aproximativ 200 de simpatizanţi s-au adunat în sală, în timp ce în afară, alţii îşi sărbătoreau victoria aruncând petarde.

Potrivit sondajului realizat la ieşirea de la urne de cinci institute, acest fost mic grup semiclandestin cu metode notorii violente şi teze rasiste şi antiparlamentare obţine 19 parlamentari din cei 300 de membri ai parlamentului grec, cu 6,9% din voturi.

Împovărat cu porecla de "Führer" de presa greacă, Mihaloliakos, 55 de ani, l-a citat de asemenea pe Iulius Cezar pentru a lansa: "Veni, Vidi, Vici", notează AFP.

El a declarat ca grupul său va lupta împotriva "cămătarilor mondiali" şi "sclaviei" impuse, consideră el, ţării sale de UE şi FMI.

La sosirea sa la conferinţa de presă, el s-a luat de jurnaliştii străini prezenţi, acuzându-i de răspândire de minciuni despre mişcarea lui, punând în surdină în ultimele luni referinţele lui direct hitleriste în favoarea unui fel de naţional-socialism a la grec.

"Grecia este doar începutul", a strigat el în direcţia lor.
<iframe width="640" height="360" src="http://www.youtube.com/embed/E4AXJx3IzdY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
SURSA: Agerpres