Consiliul de Administraţie al FMI se va reuni în data de 30 mai pentru a aproba acest nou împrumut, a declarat joi purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, într-o conferinţă de presă organizată la Washington. Gerry Rice a adăugat că acordul Consiliului de Administraţie va permite vărsarea unei sume de aproximativ 3,5 miliarde de euro.

Teoretic, împrumuturile acordate trimestrial de FMI Greciei se ridică la 1,7 miliarde de euro, însă de data aceasta suma a fost dublată din cauza întârzierilor apărute în cursul discuţiilor între autorităţile de la Atena şi troika creditorilor (FMI, Comisia Europeană şi Banca Central Europeană), a mai spus purtătorul de cuvânt al Fondului.

Conform calendarului convenit iniţial, deblocarea acestui credit trebuia să aibă loc la sfârşitul lunii mai 2012 însă negocierile cu fost întârziate din cauza blocajelor apărute în cazul măsurilor de reformă cerute autorităţilor elene.

Sub asistenţă internaţională după 2010, Grecia a reuşit în luna aprilie a acestui an să revină pe pieţele financiare internaţionale, semn al revenirii încrederii investitorilor în obligaţiunile greceşti.

SURSA: Agerpres