''Încercăm să găsim venituri la buget, dar opţiunile sunt limitate. Unele tipuri de taxe pe tranzacţii, dacă sunt bine planificate, nu pot fi excluse'', a afirmat Stathakis la postul de radio Real FM, adăugând că o taxă similară pe tranzacţiile bancare a fost impusă şi în alte state europene. 

Referindu-se la problema creditelor neperformante (NPL), ministrul Economiei a explicat că Executivul va înainta până în 15 februarie o nouă lege în care vor fi precizate cele trei tipuri de împrumuturi care nu pot fi vândute fondurilor private: creditele ipotecare pe reşedinţa principală, împrumuturile companiilor mici şi mijlocii şi creditele de consum. 

Creditele neperformante au atins un nivel record, după ce premierul Alexis Tsipras a introdus restricţii asupra mişcărilor de capital, în iunie. În iulie, situaţia s-a înrăutăţit, majoritatea celor care au luat credite nu şi-a achitat obligaţiile, după introducerea restricţiilor asupra mişcărilor de capital. 

Cele patru mari bănci greceşti – National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank – sunt prezente şi pe piaţa din România. 

AGERPRES